Категорія
Новини
Дата

Vodafone очікує зростання виторгу дочірньої IT SmartFlex на 30% у 2023-му

1 хв читання

Виторг продуктової IT SmartFlex – дочірньої компанії мобільного оператора Vodafone зросте на 30% у 2023-му. Такий прогноз озвучила в інтерв’ю Forbes CEO Vodafone Ольга Устинова.

Ключові факти

  • IT SmartFlex – продуктова IT-компанія, заснована у 2019. році Її фокус – розробка продуктів для закриття внутрішніх потреб бізнесу Vodafone. 
  • Застосунок для самообслуговування My Vodafone – розробка IT SmartFlex. Програма інтегрована з «Дією» та monobank. Також компанія розробила продукти для Big Data підрозділу та інструменти KPI для HR-менеджерів. Вихід на зовнішній ринок – стратегія на 2024-ий.
  • На вересень 2023-го у команді IT SmartFlex 190 осіб. На кінець поточного року буде 220, очікує Устинова. За її прогнозами, виторг компанії у 2023-му виросте на 30%. 

Контекст

У квітні 2023-го IT SmartFlex вступила до «Дія.City» – податкового спецрежиму для ІТ-бізнесу. Компанії-резиденти мають платити 5%-вий податок на доходи фізосіб, мінімальний ЄСВ, військовий збір 1,5% і на вибір 18%-вий податок на прибуток або податок на виведений капітал 9%. 

Також «Дія.City» передбачає альтернативну форму найму – співпрацю за гіг-контрактами. «Є перші гіг-контракти, придивляємося, як працює цей формат», – каже Устинова. 

Повну версію розмови з Ольгою Устиновою читайте тут

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні