Категорія
Новини
Дата

Вперше в історії Volkswagen може закрити заводи у Німеччині та скоротити персонал

1 хв читання

Компанія Volkswagen /Getty Images

Компанія Volkswagen може закрити кілька заводів у Німеччині. Якщо це рішення буде прийнято, воно стане першим в історії 87-річної компанії, повідомляє Financial Times. Фото Getty Images

Компанія Volkswagen може закрити кілька заводів у Німеччині. Якщо це рішення буде ухвалено, воно стане першим в історії 87-річної компанії, повідомляє Financial Times.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • У червні 2023 року флагманський бренд Volkswagen оголосив про намір скоротити витрати на €10 млрд. Через угоду із профспілками компанія пообіцяла не звільняти співробітників, а раніше вивести їх на пенсію. Тепер Volkswagen повідомляє, що лише цього буде недостатньо – ймовірно, доведеться скорочувати штат.  
  • У понеділок, 2 вересня, голова робочої ради Volkswagen Даніела Кавалло, яка представляє інтереси працівників на рівні наглядової ради, попередила співробітників, що керівництво розглядає можливість закриття німецьких заводів, оскільки флагманський бренд VW ризикує перейти в зону збитків. «Виконавча рада ставить під сумнів роботу німецьких заводів, внутрішні колективні угоди VW та програму забезпечення робочих місць, яка діє до кінця 2029 року», – сказала Кавалло.
  • Сама Volkswagen заявила, що «надзвичайно напружена» фінансова ситуація, в якій перебуває компанія, змушує її не виключати навіть «закриття заводів з виробництва транспортних засобів та комплектовання». 

Контекст

Генеральний директор Volkswagen Олівер Блюме заявив, що європейська автомобільна промисловість перебуває в дуже серйозній ситуації, а виробництво в Німеччині стає дедалі менш конкурентоспроможним. «Ми як компанія повинні діяти рішуче», – додав Блюме. 

Дохід від продажів Volkswagen у першій половині 2024 року становив €159 млрд, показавши зростання у порівнянні з першою половиною 2023 року (€156 млрд).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд