Категорія
Новини
Дата

Втрати «Смарт-Холдинг» Новинського через війну сягають сотень мільйонів доларів – СЕО компанії

Втрати «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського внаслідок війни складають сотні мільйонів доларів (без урахування «Метінвест» та HarvEast). Про це в інтерв’ю Forbes розповіла СЕО «Смарт-Холдинг» Юлія Кірʼянова.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В окупації залишилася Херсонська верф, одне з господарств «Верес», зупинено проєкт індустріального парку в Миколаєві, зупинено порт Очаків. Це те, що вже втратило свою вартість і грошовий потік.
  • Не працює готель Park Inn на Троїцькій площі в Києві. Зупинені девелоперські проєкти в Києві, які вже мали приносити прибуток. З торгових центрів працюють лише заклади в Запоріжжі.
  • З перших днів повномасштабного вторгнення зупинені харківські родовища природного газу. У зв’язку з цим «Смарт-Холдинг» недоотримає до кінця року до $100 млн доходу (якщо харківські родовища не відновлять роботу). Видобуток впаде на 60-70%, до 132 млн куб. м (при прогнозних показниках у 360 млн куб. м).
  • До кінця року компанія прогнозує скорочення виручки приблизно на 20%. Більш суттєвого зниження вдалось уникнути за рахунок високих цін на газ.
  • Очікується скорочення EBITDA на 5% від того, що компанія раніше прогнозувала. Цей показник приблизно складе 3 млрд грн по групі.

Контекст

«Смарт-Холдинг» – одна з найбільших інвестиційних груп України. Підприємства групи інвестують в активи гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, сільського господарства, суднобудування, нерухомості та енергетики. 

Smart Holding (Cyprus) LTD – топхолдингова компанія групи, яка створена та діє за законодавством Кіпру. Її бенефіціаром є Вадим Новинський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні