Категорія
Новини
Дата

З тенденцією до зниження. Інфляція в США у березні зросла на 5%

Базова інфляція в США у березні зросла на 5%, пише Bloomberg. Тенденція до зниження дає змогу Федеральному резерву призупинити підвищення процентної ставки після ще одного очікуваного підвищення у травні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • П’ятивідсотковий показник є меншим за 6% у лютому 2023-го та значно меншим за рекордний показник – 9,1%, зафіксований влітку 2022 року.
  • Порівняно з лютим ціни у березні зросли лише на 0,1%.
  • Дані Бюро статистики праці свідчать про зростання індексу споживчих цін у березні на 0,4% (у лютому – 0,5%), не враховуючи продуктів харчування та енергоносіїв. На показник у 0,1% вплинуло падіння цін на бензин і природний газ.
  • Індекс споживчих цін, який економісти вважають ключовим показником базової інфляції, зріс на 5,6%. Вперше за два роки індекс перевищив показник місячного зростання в 5%.

Контекст

В Україні інфляція у березні поточного року становила 1,5% відносно лютого, з початку року – 3,0%. У річному вираженні за підсумками березня споживчі ціни знизилися до 21,3%.

В єврозоні, в свою чергу, споживчі ціни в зоні євро зросли на 6,9% у річному обчисленні та досягли найнижчого рівня з лютого 2022 року.

11 квітня Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання глобальної економіки до 2,8% у 2023 році та 3% – у 2024-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні