Категорія
Новини
Дата

Забезпечити посівну та підтримати підприємців. Уряд вніс зміни до програми 5-7-9%

Уряд вніс зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%», повідомляє Міністерство фінансів. Мінфін розширив вимоги до учасників програми та збільшив максимальну суму кредиту. Процентна ставка – 0% або 5%.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Для сільгоспвиробників і підприємців програму розширили на середні підприємства з річним доходом до €50 млн та на великі підприємства з річним доходом більше €50 млн незалежно від кількості робітників.
  • Уряд збільшив максимальну суму кредиту для всіх підприємців з 50 млн грн до 60 млн грн для сільгоспвиробників та бізнесу. Максимальна сума кредиту враховує повʼязані компанії.
  • Процента ставка для сільгоспкредитів – 0% річних, строк кредиту – 6 місяців. Термін подачі заявки на участь у програмі – до 31 травня 2022 року.
  • Процентна ставка для підприємців – 0% річних впродовж воєнного стану та місяць після його припинення, 5% річних після завершення періоду і до кінця строку кредиту.
  • Цілі кредитування для сільгоспвиробників: інвестиційний кредит на придбання сільськогосподарської техніки або поповнення обігових коштів для придбання насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів.
  • Цілі кредитування для підприємців: інвестиційний кредит на придбання основних засобів або кредит на поповнення обігових коштів. Строк кредитування за інвестиційними позиками – 5 років, позиками на поповнення обігових коштів – 3 роки. Термін подачі заявки на участь у програмі – у період дії воєнного стану.
  • Розмір кредитної гарантії для агробізнесу – 80% від суми кредиту суб’єкта мікро, малого та середнього підприємництва (крім суб’єктів великого підприємництва), для решти бізнесу – 50% від суми кредиту тих самих суб’єктів.

Контекст

Ощадбанк уже почав видавати кредити аграріям під 0% на період воєнного стану. Банк видає кредитування на проведення посівної кампанії.

Уряд уже запустив програми підтримки для бізнесу під час війни. Сюди входять податкові пільги, скасування перевірок, РРО та ліцензій для бізнесу, спрощення трудових відносин, релокація бізнесу на Західну Україну, державна підтримка аграріїв, кредитування під 0%, а також 6500 грн для українців та ФОПів, які втратили роботу. Forbes писав детальніше про ці програми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні