Категорія
Новини
Дата

Заборона на поставки високих технологій та замороження активів російських банків. Британія запровадить нові санкції проти Росії 

Великобританія запровадить нові санкції проти Росії, які вдарять по її фінансовому сектору та заморозять економіку країни-агресора на довгі роки, пише The Guardian, посилаючись на слова голови МЗС країни Лізи Трасс

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Нові санкції Великобританії передбачають:

  • заморозка активів трьох російських банків;
  • заборона російським банкам проводити безготівкові платежі у фунтах стерлінгів;
  • заборона експорту англійської високотехнологічної продукції до Росії, у тому числі мікроелектроніки;
  • санкції проти російських олігархів.

МЗС Великобританії, за словами Трасс, збільшило штат відділу санкції в три рази, а чиновники міністерства працювали всю ніч над новим пакетом санкцій. Санкції на довгі роки заморозять економіку Росії та закриють доступ російським компаніям на ринок капіталу Британії.

Через ці санкції Англія та інші західні країни зіткнуться з певними економічними проблемами, визнала вона. «Але це ніщо у порівнянні з тим, що пережив народ України», — говорить Трасс. 

Раніше Британія також оголосила про намір вжити додаткові обмежувальні економічні заходи проти Центрального банку РФ, щоб не допустити використання російських валютних резервів для підриву дій вже впроваджених санкцій та підтримки російського рубля.

У відповідь на підступну та неспровоковану агресію Росії проти України лідери Європейської Комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади, США, а дещо пізніше – Австралії та Японії оголосили про потужний набір економічних санкцій щодо Росії, який включає відключення російських банків від платіжної системи SWIFT, обмеження фінансування російських фінансових установ, торгових операцій з компаніями з РФ та заборону продажу «золотих паспортів» заможним росіянам.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні