Категорія
Новини
Дата

Законопроєкт про легалізацію медичного канабісу пройшов перше читання у Верховній Раді

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №7457 про легалізацію медичного канабісу, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «За» прийняття законопроєкта у першому читанні проголосували 268 народних депутатів: «Слуга народу» – 183, «Європейська солідарність» – 10, «Батьківщина» – один голос «за», «Платформа за життя і мир» – 16, «Голос» – 19, «Відновлення» – 11, «За майбутнє» – вісім, «Довіра» – 12, позафракційні – вісім.
  • Законопроєкт передбачає розширення доступу пацієнтів до ліків на основі медичного канабісу та полегшення терапії для певних хвороб і станів.
  • За даними МОЗ, таких препаратів зараз потребують понад 2 млн українців, і війна призводитиме до зростання кількості людей з психічними проблемами.

Контекст

Законопроєкт №7457 про використання медичного канабісу зареєстрували в парламенті ще на початку червня 2022 року. Ініціатор – Кабмін. У лютому 2023-го документ підтримав Комітет з питань здоров’я нації ВР.

Президент Володимир Зеленський 28 червня, виступаючи перед народними депутатами в парламенті, заявив про необхідність нарешті легалізувати в Україні медичний канабіс

Лікарі-онкологи України виступили за ухвалення законопроєкту та підписали відповідне звернення. Також ухвалити закон про медичний канабіс закликала парламент РНБО.

Крім того, легалізація медичного канабісу відкриває можливості для українського бізнесу. Більше про це читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні