Категорія
Новини
Дата

Зеленський анонсував програму «економічного патріотизму». Вона передбачає зниження податків для бізнесу і ПДВ на бензин

В Україні запрацює програма «економічного патріотизму», сказав президент Володимир Зеленський напередодні у відеозверненні. Програма передбачає зниження податкового навантаження на бізнес і зниження ПДВ на бензин та дизельне пальне.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зниження ПДВ на бензин та дизельне пальне зменшить ціни на АЗС. Мета такої програми – здобуття економічної незалежності, особливо в енергетиці, сказав Зеленський. На скільки буде знижено ПДВ, він не уточнив. За інформацією enkorr, розглядався варіант зниження з 20% до 7%.
  • Зменшення податкового навантаження на бізнес та обмеження перевірок – це стимули для залучення коштів населення у бізнес і банківську систему, зазначив президент.
  • Анонсовані президентом економічні програми подано правками до другого читання до законопроєкту 7038-д, повідомив народний депутат від фракції Голос Ярослав Железняк. Крім цього, цей документ передбачає і перерозподіл коштів від видобутку українського газу на військові потреби, сказав він.

Ключова цитата

«Патріот – це той, хто бореться з ворогом за свою землю. І той, хто вкладається в неї грошима і створює на ній робочі місця. Тому ми запускаємо програму «економічного патріотизму». Це додаткові стимули для локалізації нашого виробництва. Цільові програми підтримки окремих галузей», – сказав Володимир Зеленський.

Контекст

Через високі ціни на нафту та послаблення гривні ціна на пальне на українських АЗС досягла рекордних значень. За даними enkorr, з початку року бензин та дизпальне у середньому по країні подорожчали більш ніж на 10%, до 34–35 грн/л. Водночас у преміум-сегменті мереж АЗС ціни сягнули 36–36,75 грн/л.

1 лютого Польща тимчасово знизила ПДВ на пальне, газ, продукти харчування та електроенергію. Зокрема, ставку ПДВ на паливо було знижено з 23% до 8% на шість місяців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні