Категорія
Лідерство
Дата

«Рідко задоволена результатом – завжди боюся, що стане нудно». Правила бізнесу Ірини Чечоткіної – співзасновниці маркетплейсу Rozetka

Ірина Чечоткіна, Rozetka /Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Ірина та Владислав Чечоткіни заснували Rozetka у 2005 році. Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Ірина та Владислав Чечоткіни заснували Rozetka у 2005 році. Вже у 2009‐му вона стала найбільшою у своїй сфері в Україні. Як Чечоткіна впливає на розвиток компанії та якими правилами бізнесу вона керується?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

У вересні 2023‐го співвласниця найбільшого українського маркетплейсу Rozetka Ірина Чечоткіна, 44, відвідала відкриття магазинів компанії у прифронтових Костянтинівці, Слов’янську та Краматорську. «Не можу не їздити. Маю знати й відчувати умови, в яких працюють співробітники, – каже Ірина. – Незабутні враження». До фронту 15 км, канонада не вщухає, а співробітники обговорюють, як оптимізувати процес видачі товару, розповідає вона. 

Ірина заснувала компанію разом із чоловіком Владиславом у 2005 році. Вже у 2009‐му вона стала найбільшою в своїй сфері в Україні. За шість років у Rozetka інвестував фонд Horizon Capital. Війна ледь не зруйнувала Rozetka: у березні 2022 року масштаб бізнесу впав майже у 200 разів – з 4 млрд грн на місяць до 23 млн грн. Але вже за пів року оборот повернувся до довоєнних розмірів. Згідно з даними офіційної звітності, у 2022‐му виторг компанії сягнув 18,4 млрд грн. За результатами 2023 року компанія перевершить довоєнні результати.

У цьому велика заслуга Ірини, яка керує операційною частиною бізнесу. На ній логістика та відносини з постачальниками. «Перебудовувати систему на льоту й міняти колеса в поїзді, що їде, – це про неї», – каже Владислав Чечоткін про свою дружину.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні