Категорія
Гроші
Дата

Державозалежність. Мешканці яких регіонів України отримали найбільше субсидій за опалювальний сезон. Інфографіка від Forbes

В опалювальному сезоні 2022 року найбільший попит на соціальну підтримку припав на Сумську, Чернігівську та Черкаську області. Forbes дослідив, скільки субсидій отримували українські області.

Українська держава не відмовилась від соціальної підтримки громадян під час війни. У 2022 році субсидії в опалювальному періоді отримували 2,17 млн домого­сподарств на загальну суму – 17,8 млрд грн, відповідно до data.gov.ua. Порівняно з 2021 роком це майже на 40% менше.

Але треба зважати, що кількість родин, які от­римують субсидії, зменшилася на 528 000, або на 20% (це пропорційно загальному зменшенню населення України – близько 20%).

Зміна кількості отримувачів субсидій у розрізі областей добре показує міграційні тенденції: у Запорізькій області кількість субсидіантів зменшилась на 58%, у Донецькій – на 48%, у Харківській – на 32%.

Скільки субсидій отримували українські області в опалювальний період 2022/2023

Скільки субсидій отримували українські області в опалювальний період 2022/2023

Найбільша частка домогосподарств, які отримували субсидії в опалювальний період, у Сумській (31,3%), Чер­нігівській (30%) та Черкаській (29%) областях. Найменше мешканців потребували допомоги в Києві (7,1%), Одесь­кій (8,7%) та Закарпатській областях (11,8%).

Серед лі­дерів за сумою отриманих коштів під час опалювального сезо­ну несподівано Тернопільська область – понад 10 000 грн і Київська – 9900 грн.

«У поточному році бюджетна програма «Підтрим­ка малозабезпечених сімей» з 53,4 млрд грн передбачає близько 37,9 млрд грн на виплату пільг і житлових субси­дій», – кажуть у пресслужбі Мінсоцполітики. 13 липня Каб­мін спростив декілька критеріїв для отримання грошей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні