Категорія
Новини
Дата

4000 військових і 52 танки. У ЗСУ порахували, скільки Росія втратила за місяць боїв на півночі Харківської області

1 хв читання

Військові 57-ї бригади працюють з артилерії поблизу Вовчанська, червень 2024 року /Getty Images

Військові 57-ї бригади працюють з артилерії поблизу Вовчанська, червень 2024 року Фото Getty Images

З 10 травня до 10 червня Росія втратила на півночі Харківщини близько 4000 військових, понад 100 одиниць бронетехніки та артсистем. Про це Forbes Ukraine розповів речник ОСУВ «Хортиця», полковник Назар Волошин.

Ключові факти

  • Втрати особового складу армії РФ в 4000 – це безповоротні (вбиті) та санітарні (поранені), уточнює Волошин.
  • Також сили оборони знищили й пошкодили на півночі Харківщини 52 танки, 59 бронемашин, 165 артилерійських систем та шість одиниць техніки ППО.
  • Сили оборони завдавали ударів і по інфраструктурі ворога. Уражені 425 російських бліндажів або укриттів та 37 складів боєприпасів.

Цитата 

  • Зараз тривають контрударні дії українських військ у прикордонні Харківщини, каже Волошин. Також українські військові обладнують зайняті рубежі та посилюють оборону у прикордонних районах області. Основні зусилля зосереджені на двох цілях – не допустити просування росіян углиб української території й зірвати плани ворога з встановлення контролю над частиною області.

Контекст

У ніч на 10 травня війська Росії перетнули кордон на півночі Харківської області та почали наступ на двох напрямках: село Липці, що у 15 км від окружної дороги Харкова, та місто Вовчанськ – у 4-5 км від кордону. Одна з основних задач росіян – змусити Україну перекинути на захист Харківщини війська з інших гарячих напрямків, розтягнути українську оборону, пояснювали представники української влади та військові експерти.

На 14 червня росіяни не змогли повністю окупувати Вовчанськ і не змогли наблизитись до Харкова на відстань вогню польової артилерії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд