Категорія
Новини
Дата

4000 військових і 52 танки. У ЗСУ порахували, скільки Росія втратила за місяць боїв на півночі Харківської області

1 хв читання

Військові 57-ї бригади працюють з артилерії поблизу Вовчанська, червень 2024 року /Getty Images

Військові 57-ї бригади працюють з артилерії поблизу Вовчанська, червень 2024 року Фото Getty Images

З 10 травня до 10 червня Росія втратила на півночі Харківщини близько 4000 військових, понад 100 одиниць бронетехніки та артсистем. Про це Forbes Ukraine розповів речник ОСУВ «Хортиця», полковник Назар Волошин.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Втрати особового складу армії РФ в 4000 – це безповоротні (вбиті) та санітарні (поранені), уточнює Волошин.
  • Також сили оборони знищили й пошкодили на півночі Харківщини 52 танки, 59 бронемашин, 165 артилерійських систем та шість одиниць техніки ППО.
  • Сили оборони завдавали ударів і по інфраструктурі ворога. Уражені 425 російських бліндажів або укриттів та 37 складів боєприпасів.

Цитата 

  • Зараз тривають контрударні дії українських військ у прикордонні Харківщини, каже Волошин. Також українські військові обладнують зайняті рубежі та посилюють оборону у прикордонних районах області. Основні зусилля зосереджені на двох цілях – не допустити просування росіян углиб української території й зірвати плани ворога з встановлення контролю над частиною області.

Контекст

У ніч на 10 травня війська Росії перетнули кордон на півночі Харківської області та почали наступ на двох напрямках: село Липці, що у 15 км від окружної дороги Харкова, та місто Вовчанськ – у 4-5 км від кордону. Одна з основних задач росіян – змусити Україну перекинути на захист Харківщини війська з інших гарячих напрямків, розтягнути українську оборону, пояснювали представники української влади та військові експерти.

На 14 червня росіяни не змогли повністю окупувати Вовчанськ і не змогли наблизитись до Харкова на відстань вогню польової артилерії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд