Категорія
Новини
Дата

Аеропорт «Бориспіль» втратив 3,5 млрд грн доходів, Укрпошта – 500 млн грн – Мінінфраструктури

1 хв читання

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» за час війни втратив 3,5 млрд грн доходів, Укрпошта – понад 500 млн грн, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за результатами зустрічі з керівництвом держкомпаній.

Ключові факти

  • Усі процеси в «Борисполі» координуються зі Збройними силами України. За попередніми підрахунками, втрати аеропорту за місяць війни становлять 3,5 млрд грн, написав Кубраков у Facebook.
  • Укрпошта за перший місяць війни втратила понад 500 млн грн доходів. Основне падіння припало на письмову кореспонденцію, яка майже припинилася. Падіння імпорту склало 85%, експорту – 65%, внутрішні відправлення посилок скоротилися на 80%.
  • Наразі внутрішні та експортні відправлення показують позитивну динаміку. Українці повертаються та сплачують комунальні платежі, підтримуючи інфраструктурні компанії, зазначив Кубраков.

Контекст

Місяць війни Україні обходиться близько $10 млрд, заявили раніше в Мінфіні.

На 1 квітня сума збитків для інфраструктури України вже сягнула понад $68,2 млрд або майже 2 трлн грн. Загальні втрати, завдані в ході війни, становлять $564–$600 млрд, підрахував проєкт «Росія заплатить».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні