Категорія
Новини
Дата

Агробізнесмени брати Астіони купують частки у двох компаніях Хомутинніка

Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ «Фінансова компанія «Фінгруп Фактор» на придбання часток у компаніях «Каскад» та «Інтервей Капітал», йдеться в офіційному повідомленні відомства.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Фінансова компанія «Фінгруп Фактор» отримала дозвіл на придбання частки ТОВ «Девелоперська компанія «Каскад», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.
  • Також компанія отримала дозвіл на купівлю частки ТОВ «Інтервей Капітал», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Контекст

Власники «Фінгруп Фактора» – Василь та Євген Астіони, згідно з даними YouControl. Брати також є бенефіціарами «Хорольського заводу дитячих продуктів харчування» (бренд «Малютка») та низки агропідприємств: «Відродження», «Перемога», «Дніпроагроальянс», «Агрофірма Схід Агро» тощо, які входять у Dnipro Agro Group. 

Кінцевий бенефіціар «Девелоперської компанії «Каскад» та «Інтервей Капітал» – Віталій Хомутиннік, за даними YouControl.

Головним активом Хомутинніка до кінця 2021 року були 47% газовидобувної компанії «Укрнафтобуріння». Його інвестиційний фонд Cascade Investment Fund, який володів часткою «Укрнафтобуріння», продав усі акції компанії до її відчуження на користь державі у 2023 році.

Хомутиннік – співвласник ТРЦ Respublika разом із громадянином Австрії Сергієм Толстуновим і приглядався до купівлі частки держави в ТРЦ Ocean Plaza

У разі перемоги Ocean Plaza для Хомутинніка стане не першим обʼєктом комерційної нерухомості. Ще одним торговельним обʼєктом для нього міг стати ТРЦ «Вирлиця», проте Київська міська прокуратура відсудила в забудовника 19 га землі біля озера Вирлиця вартістю понад 1 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні