Категорія
Новини
Дата

Компанія Віталія Хомутинніка вивчає можливість викупити частку держави в ТРЦ Ocean Plaza

Співвласник ТРЦ Respublika Віталій Хомутиннік приглядається до купівлі частки держави в ТРЦ Ocean Plaza. Про це йдеться в редакційному матеріалі Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На початку 2023 року Вищий антикорупційний суд дозволив Міністерству юстиції конфіскувати російську частку в ТРЦ Ocean Plaza. Управителем 66,65% активу став Фонд держмайна, ще 33,35% Ocean Plaza – у Q Partners Андрія Іванова
  • У Фонді держмайна обіцяють на початку 2024-го продати свою частку у межах Великої приватизації. Балансова вартість державних двох третин ТРЦ – 1,3 млрд грн. 
  • У конкурсі за актив планує взяти участь Cascade Investment Fund Віталія Хомутинніка, повідомив Forbes співрозмовник у Фонді держмайна та один із потенційних учасників аукціону. 
  • В компанії Хомутинніка підтвердили цю інформацію. «Ми вивчаємо можливість участі в аукціоні щодо приватизації ТРЦ Ocean Plaza», – розповів у письмовому коментарі Forbes фінансовий директор Cascade Investment Fund Костянтин Вʼюшинський. 

Контекст

У разі перемоги Ocean Plaza для Хомутинніка стане не першим обʼєктом комерційної нерухомості. Разом із громадянином Австрії Сергієм Толстуновим Хомутиннік вже володіє ТРЦ Respublika. 

Ще одним обʼєктом комерційної нерухомості Віталія Хомутинніка міг стати ТРЦ «Вирлиця», проте Київська міська прокуратура відсудила в забудовника 19 га землі біля озера Вирлиця вартістю понад 1 млрд грн. 

«Ми відмовилися від проєкту «Вирлиця», оскільки компанія-орендар землі не врегулювала земельне питання», – підтвердив повне зупинення проєкту Вʼюшинський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні