Категорія
Новини
Дата

Amazon зафіксувала значне уповільнення темпів зростання доходів. Причина – послаблення карантинних обмежень

Компанія Amazon збільшила дохід на 27%, до $113,08 млрд. Це значне уповільнення в порівнянні з показниками другого кварталу 2020 року, коли продажі зросли на 41%, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Фінансовий директор Amazon Браян Ославський повʼязав зниження темпів із високою порівняльною базою минулого року, коли темпи зростання під час пандемії виросли до 35-45%. «Ми знаємо, що буде більше відпусток і мобільності, чого люди, ймовірно, уникали торік. Окрім купівлі вони займаються іншими речами», – зауважив Ославський.
  • Основну частину доходів Amazon приніс e-commerce. Власні продажі склали $53,1 млрд, що на 16% більше порівняно з даними другого кварталу 2020 року. Ще $25,1 млрд – послуги, які Amazon надає стороннім продавцям на своїй платформі.
  • Дохід фізичних магазинів, включаючи Whole Foods Market і Amazon Books, зріс на 11%, до $4,2 млрд. Хмарний підрозділ Web Services приніс $14,81 млрд, що на 37% більше порівняно з результатами другого кварталу 2020 року.
  • Amazon не розкриває дані про продажі реклами. Але її включено до категорії «Інші», дохід якої виріс на 87%, до $7,9 млрд. Для порівняння: Youtube отримав від реклами за той же період $7 млрд.
  • Чистий прибуток Amazon підвищився до $7,77 млрд у другому кварталі 2021 року з $5,24 млрд за аналогічний квартал 2020-го. Чисельність персоналу Amazon продовжує збільшуватися – у компанії працюють 1,33 млн осіб по всьому світу, що на 52% більше, ніж минулого року.
  • Компанія очікує, що в наступні кілька кварталів зростання сповільнюватиметься. У третьому кварталі очікується дохід на рівні від $106 млрд до $112 млрд, що на 10-16% більше в порівнянні з таким самим періодом минулого року. На тлі фінпоказників і прогнозів акції Amazon впали більш ніж на 7%.

Контекст

Другий квартал став останнім для Джеффа Безоса в якості гендиректора. 5 липня він передав свої повноваження Енді Джессі, який раніше очолював бізнес хмарних обчислень – Amazon Web Services. Безос тепер є виконавчим головою.

Такий крок, за словами Безоса, дасть час та енергію, аби зосередитися на інших починаннях. Зокрема, на фонді допомоги малозабезпеченим Day 1 Fund, фонді боротьби з кліматичними змінами Bezos Earth Fund, аерокосмічній компанії Blue Origin та виданні The Washington Post. 57-річний Безос керує Amazon із моменту її створення як книжкового онлайн-магазину в 1994 році.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні