Категорія
Новини
Дата

АРМА обрало компанію, яка продаватиме на аукціоні понад 100 картин з колекції Медведчука

1 хв читання

Конкурсна комісія розглянула заявки офіційних претендентів на реалізацію колекції з 136 картин та ікон, які належали Віктору Медведчуку, повідомляє пресслужба АРМА. Перемогла у конкурсі компанія ПП «Тендер Онлайн».

Колекцію картин Медведчука вилучили з маєтку колишнього депутата в 2022-му. Кейс із цією колекцією може стати прикладом для інших заарештованих творів мистецтва.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У конкурсі на реалізацію колекції картин та ікон, які належали Медведчуку, друге місце посіло ТОВ «Аукціоніст» . У випадку відмови переможця ПП «Тендер Онлайн» реалізовувати цей актив, той, хто посів друге місце отримує це право. 
  • Організатор торгів буде відповідальним за проведення аукціонів на платформі Прозорро.Продажі. 
  • АРМА нагадало, що експерти Національного художнього музею України оглянули 285 картин після відповідного звернення. З них 112 картин визнано такими, що мають культурну та історичну цінність.

Контекст

У квітні 2022 року у рамках кримінального провадження 264 картини Медведчука було заарештовано та за ухвалою суду передано в управління АРМА для реалізації. Увесь цей час роботи перебували на тимчасовому зберіганні у Національному художньому музеї.

У колекції є роботи закарпатських митців ХХ століття, зокрема Йосипа Бокшая, Гаврила Глюка й Адальберта Ерделі. Також є ікони з бурштину і бісеру. Детальніше про те, чим цінна колекція та скільки за неї можна виручити – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд