Категорія
Новини
Дата

Байден та король Саудівської Аравії обговорили глобальне постачання нафти. Країни готові забезпечити стабільність на ринку

Президент США Джо Байден та король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд заявили про готовність забезпечити стабільність постачання енергоресурсів у світі. Лідери країн провели телефонну розмову в середу, повідомляє Reuters.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Байден і Салман домовилися працювати над забезпеченням стабільності глобального постачання енергоресурсів в умовах різкого зростання цін на пальне, повідомляє Білий дім.
  • Салман наголосив на важливості збереження балансу та стабільності на нафтових ринках, повідомляє державне інформагентство Саудівської Аравії SPA.
  • Лідери двох країн також обговорили події на Близькому Сході, включаючи Іран та Ємен. Байден сказав, що Вашингтон не допустить отримання Іраном ядерної зброї, і заявив, що США підтримають Саудівську Аравію – найбільшого експортера сирої нафти групи ОПЕК – у разі ударів з боку єменських бунтівників-хуситів.

Контекст

Наприкінці січня ціна на нафту марки Brent зросла до найвищого рівня за сім років через посилення геополітичної напруги на Близькому Сході. Зростання цін спровокував напад хуситів на Абу-Дабі.

З 2014 року в Ємені продовжуються військові протистояння між хуситами зі здебільшого північних районів країни та урядовими військами. Конфлікт у Ємені розглядають як протистояння між Ер-Ріядом та Тегераном. У 2019 році дві нафтові станції в Саудівській Аравії зазнали нападу дронів. Відповідальність за атаки взяли на себе хусити.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні