Категорія
Новини
Дата

Binance виділяє $2 млрд на порятунок криптоіндустрії після банкрутства FTX

Найбільша криптобіржа світу Binance виділить $2 млрд у фонд відновлення галузі криптовалют. До відкритого фонду також приєдналися Aptos Labs і Jump Crypto. Про це CEO біржі Чанпен Чжао (CZ) повідомив у Twitter.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У четвер, 24 листопада, CZ оголосив про виділення $1 млрд. Наступного дня – про додатковий $1 млрд для фонду відновлення криптовалюти. 
  • Aptos Labs, Jump Crypto та інші криптокомпанії приєдналися до ініціативи Binance та внесуть у фонд ще $50 млн, повідомляє Coindeck.
  • Фонд відновлення буде використаний для купівлі проблемних криптоактивів і підтримки галузі. 

Контекст

Чорна смуга у криптоіндустрії триває майже весь 2022 рік. 9 травня стейблкоїн TerraUSD (UST) втратив привʼязку до долара, його криптовалюта LUNA обвалилася більш ніж на 95%. У червні збанкрутував криптобанк Celsius Network, наступного місяця – один з найбільших криптовалютних хедж-фондів Three Arrows Capital. Із початку 2022-го капіталізація ринку криптовалют обвалилася до з $2,3 трлн до $800 млрд, за даними CoinMarketCap.

Ледве блокчейн-спільнота почала обережно говорити про можливу криптовесну, розгорнулася нова криза. 2 листопада видання CoinDesk випустило розслідування про Alameda Research і діяльність засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда.

«Захопливо бачити, що більша частина чистого капіталу в бізнесі Alameda – це фактично власний централізований і надрукований з повітря токен FTX», – цитує видання Корі Кліппстена, генерального директора інвестиційної платформи Swan Bitcoin.

Згодом, криптобіржа Binance підписала меморандум про купівлю FTX.com – підрозділу основного свого конкурента біржі FTX. Стратегічне партнерство було покликане подолати кризу ліквідності та передбачає можливе поглинання FTX біржею Binance. 10 листопада Binance відмовилася від угоди, пославшись на побоювання з приводу її ділової практики та розслідування з боку фінансових регуляторів США.

11 листопада FTX розпочала процедуру банкрутства. Згодом Бенкман-Фрід назвав це рішення своєю «найбільшою помилкою».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні