Категорія
Новини
Дата

Binance виділяє $2 млрд на порятунок криптоіндустрії після банкрутства FTX

1 хв читання

Найбільша криптобіржа світу Binance виділить $2 млрд у фонд відновлення галузі криптовалют. До відкритого фонду також приєдналися Aptos Labs і Jump Crypto. Про це CEO біржі Чанпен Чжао (CZ) повідомив у Twitter.

Ключові факти

  • У четвер, 24 листопада, CZ оголосив про виділення $1 млрд. Наступного дня – про додатковий $1 млрд для фонду відновлення криптовалюти. 
  • Aptos Labs, Jump Crypto та інші криптокомпанії приєдналися до ініціативи Binance та внесуть у фонд ще $50 млн, повідомляє Coindeck.
  • Фонд відновлення буде використаний для купівлі проблемних криптоактивів і підтримки галузі. 

Контекст

Чорна смуга у криптоіндустрії триває майже весь 2022 рік. 9 травня стейблкоїн TerraUSD (UST) втратив привʼязку до долара, його криптовалюта LUNA обвалилася більш ніж на 95%. У червні збанкрутував криптобанк Celsius Network, наступного місяця – один з найбільших криптовалютних хедж-фондів Three Arrows Capital. Із початку 2022-го капіталізація ринку криптовалют обвалилася до з $2,3 трлн до $800 млрд, за даними CoinMarketCap.

Ледве блокчейн-спільнота почала обережно говорити про можливу криптовесну, розгорнулася нова криза. 2 листопада видання CoinDesk випустило розслідування про Alameda Research і діяльність засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда.

«Захопливо бачити, що більша частина чистого капіталу в бізнесі Alameda – це фактично власний централізований і надрукований з повітря токен FTX», – цитує видання Корі Кліппстена, генерального директора інвестиційної платформи Swan Bitcoin.

Згодом, криптобіржа Binance підписала меморандум про купівлю FTX.com – підрозділу основного свого конкурента біржі FTX. Стратегічне партнерство було покликане подолати кризу ліквідності та передбачає можливе поглинання FTX біржею Binance. 10 листопада Binance відмовилася від угоди, пославшись на побоювання з приводу її ділової практики та розслідування з боку фінансових регуляторів США.

11 листопада FTX розпочала процедуру банкрутства. Згодом Бенкман-Фрід назвав це рішення своєю «найбільшою помилкою».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні