Категорія
Новини
Дата

Будемо підтримувати Україну так довго, як буде потрібно – Байден

На сайті Білого дому з’явилася офіційна реакція президента США на масований ракетний обстріл України Росією

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ці напади лише ще більше зміцнюють наше зобов’язання підтримувати народ України так довго, як буде потрібно, йдеться у заяві Білого дому.
  • Президент США висловив співчуття сім’ям та близьким загиблих і наголосив, що США разом із союзниками продовжать притягувати Росію до відповідальності. «Ми продовжуватимемо стягувати з Росії кошти за її агресію, притягувати Путіна та Росію до відповідальності за її звірства та воєнні злочини та надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та свободи», – заявив Байден.
  • Кількома годинами раніше із аналогічною заявою виступив держсекретар США Ентоні Блінкен. «Я щойно говорив з Дмитром Кулебою, щоб підтвердити підтримку США для України після жахливих ударів Кремля сьогодні вранці, – написав він у Twitter. – Ми продовжуватимемо надавати непохитну економічну, гуманітарну та безпекову допомогу, щоб Україна могла захистити себе та піклуватися про свій народ».

Контекст

Зранку 10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також у ході атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Випущені до 17:00 ракети могли коштувати до $700 млн, свідчать розрахунки Forbes.

Хроніку подій і наслідків масованих обстрілів Києва та мирних українських міст за 10 жовтня читайте у наших живих трансляціях.

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні