Категорія
Новини
Дата

Через війну близько 30% підприємств повністю зупинили свою діяльність

Близько 30% підприємств повністю зупинили свою діяльність через війну. Про це повідомив заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук в інтерв'ю Forbes.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Близько 30% підприємств повністю зупинили свою діяльність, 45% – скоротили виробництво.
  • «В результаті ми виходимо на 40–50% втрат у діяльності цих компаній. Зрозуміло, що ці дані досить важко екстраполювати на усю країну, адже більш-менш нормальне економічне життя продовжується на заході», — сказав Ніколайчук.
  • Економіка України просіла на майже 50%. «Наприклад, споживання електроенергії протягом останніх двох тижнів складає близько 60% від нормального довоєнного рівня. Завантаженість підприємств ГМК становить 50% – в основному вони працюють на задоволення внутрішнього попиту, у тому числі повʼязаного з військовими потребами», — повідомив заступник голови Нацбанку.

Контекст:

На участь у програмі релокації підприємств на час воєнних дій подано понад 700 заявок, повідомив народний депутат Данило Гетманцев у соцмережах. За його словами, під час роботи програми відчувається гостра потреба в логістичних ресурсах, зокрема вантажного автотранспорту.

МВФ попередньо оцінює падіння ВВП України на 35% у 2022 році. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні