Категорія
Новини
Дата

«Черкасигаз» перейшло під контроль групи «Нафтогаз»

Група «Нафтогаз» розпочала інтеграцію АТ «Черкасигаз» до свого складу, повідомила пресслужба компанії «Газмережі». У 2021 році РНБО доручила повернути компанію у держвласність.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рестарт роботи підприємства розпочнеться з підготовки критичної інфраструктури регіону до опалювального сезону 2023/2024, зазначається у повідомленні.
  • «Окрім модернізації технічних процесів, у пріоритеті – дотримання усіх фінансових зобов’язань перед партнерами та вдосконалення клієнтського сервісу», – заявила пресслужба компанії.

Контекст

У 2012 році пакет акцій підприємства «Черкасигаз», який належить НАК «Нафтогаз України» скоротився з 51% до 9,97%. При цьому у Фонді державного майна заявляли, що рішення про приватизацію держпакету акцій АТ урядом не приймалося, а ФДМУ не отримував жодних акцій.

Тоді, зокрема, було зафіксовано, що до числа власників газової компанії ввійшло ТОВ «Ласфано Україна», що є співучасником ТОВ «Фінансова компанія «Сонячне місто», радник якого Сергій Матвійчук очолював наглядову раду збанкрутілого «Надра Банку» Дмитра Фірташа.

АТ «Черкасигаз» контролювали Ігор Воронін і Юрій Величко, керував підприємством Сергій Буян.

Влітку 2021 року РНБО ухвалила протокольне доручення про повернення акціонерного товариства «Черкасигаз» у держвласність.

До кінця року «Нафтогаз» планує замінити керівництво на всіх облгазах РГК, яку повʼязують із Дмитром Фірташем. Цю задачу «Нафтогаз» переклав на плечі новоствореній компанії «Газмережі».

На сьогодні «Газмережі» інтегрувала до свого складу вже 16 обласних і міських газорозподільних підприємств – АТ «Черкасигаз», АТ «Донецькоблгаз», АТ «Кіровоградгаз», АТ «Дніпрогаз», АТ «Харківгаз», АТ «Криворіжгаз», АТ «Харківміськгаз», АТ «Київоблгаз», АТ «Житомиргаз», АТ «Львівгаз», АТ «Вінницягаз», АТ «Сумигаз», АТ «Дніпропетровськгаз», АТ «Хмельницькгаз», АТ «Івано-Франківськгаз» і АТ «Миколаївгаз».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні