Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» розподілятиме газ у ще трьох областях. Раніше там ліцензії мали облгази РГК, яку повʼязують із Фірташем

Національний оператор «Газмережі» під координацією групи «Нафтогаз» з 1 вересня відповідатиме за розподіл природного газу ще в трьох областях – Київській, Житомирській та Львівській, йдеться в повідомленні пресслужби «Газмережі».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 1 вересня, згідно з постановою НКРЕКП №1596 від 31 серпня 2023 року, дія попередніх ліцензіатів АТ «Київоблгаз», АТ «Житомиргаз» і АТ «Львівгаз», відповідно, припинена.
  • У зв’язку з розширенням меж господарської діяльності клієнтський простір компанії зріс з 2 млн до 4 млн, ідеться у повідомленні.
  • Зараз «Газмережі» надає послуги, згідно з усіма ліцензійними вимогами, в Кіровоградській і Харківській областях, місті Харкові, місті Дніпрі та Дніпровському районі, а також місті Кривому Розі та Криворізькому районі.
  • НКРЕКП з 1 вересня встановила тарифи на послуги з розподілу природного газу для Київської, Львівської та Житомирської філій ТОВ «Газмережі», відповідно, на рівні 1,49 грн, 1,69 грн та 1,70 грн за кубометр на місяць (без ПДВ).

Контекст

У травні 2022-го Печерський районний суд м. Києва арештував і передав в управління АРМА корпоративні права 26 облгазів. Потім уряд передав ці активи в управління «Нафтогазу». Причина арешту – 1,5 млрд грн несплати за користування мережами.

Більшість із них входили до групи РГК, яку пов’язують із Дмитром Фірташем. Проте офіційно він не є бенефіціаром цієї компанії.

«Нафтогаз» ще з минулого року намагається встановити контроль над облгазами групи РГК, які за рік виручали на розподілі газу близько 20 млрд грн. Про націоналізацію облгазів та її проблеми читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні