Мережа ресторанів «Чорноморка» планує відкрити один ресторан у Будапешті та ще один – у Вільнюсі до кінця 2025 року. Про це Forbes Ukraine повідомила власниця мережі Ольга Копилова.
Купуйте річну передплату на шість журналів Forbes Ukraine за ціною чотирьох номерів. Якщо ви цінуєте якість, глибину та силу реального досвіду, ця передплата саме для вас.
Деталі
- Рішення відкрити ресторани «Чорноморка» у Будапешті і Вільнюсі прийнято через «логістичну привабливість» країн, каже Копилова. «Це поруч з нашими іншими ресторанами, відкритими закордоном, що спрощує поставки від рибалок і устричних фермерів», – зазначила вона.
- Відкриття ресторану у Вільнюсі планується у серпні 2025 року. Його площа сягатиме 363 кв.м. Ресторан у Будапешті площею 300 кв.м. Копилова планує відкрити восени поточного року.
- Ці ресторани – власні, а не франшизні, уточнює Копилова. На питання про інвестиції вона відповіла так: «Ще у процесі».
Контекст
Ольга Копилова заснувала мережу «Чорноморка» у 2016 році, яка до великої війни працювала лише в Україні, а після 2022-го вийшла за кордон.
На початок 2025 року мережа обʼєднує 38 закладів: «Чорноморка» – у 12 містах України, в Словаччині, Польщі, Австрії; пʼять бюджетних «Анчоусних» і три окремих ресторани у Молдові (Kozy, «Рыбак и Овцы», Oysters & Geese).
Копилова не розкриває консолідований виторг мережі. У 2023 році Forbes Ukraine оцінював його у понад 500 млн грн.
У січні 2025 року почала інвестувати €100 000 у мережу устричних автоматів та власну мережу рибних магазинів у столичних житлових комплексах.


Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.