Категорія
Новини
Дата

Джонсон запропонував Україні програму з підготовки військових: 10 000 солдатів за 120 днів

Велика Британія запропонувала Україні масштабну програму з підготовки військовослужбовців. Вона передбачає навчання до 10 000 солдатів за кожні 120 днів, йдеться у повідомленні британського уряду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва 17 червня запропонував запустити велику програму з підготовки українських військових, повідомляється на сайті британського уряду. Програма дає можливість навчати до 10 000 солдатів за кожні 120 днів. 
  • Курс передбачає навчання та тренування ЗСУ з використанням «перевіреного у боях досвіду британської армії». 
  • Велика Британія готова запросити міжнародних партнерів для тренування на їхній території.
  • Курс підготовки розрахований на три тижні. За цей час військових навчатимуть ведення бойових дій, надання медичної допомоги тощо. Також вони зможуть отримати навички у сфері кібербезпеки.

Контекст 

Лондон розглядає можливість відправлення до України додаткових протикорабельних ракет, крім уже обіцяної зброї, заявив 15 червня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Він заявив, що постачання реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), яке Британія пообіцяла Україні, буде «неминучим», крім того, Лондон розглядає можливість відправлення в Україну протикорабельних ракет Harpoon. 

Британський міністр також зазначив, що навчання українських військовослужбовців є таким же важливим, як і відправлення зброї, тому щодо навчання потрібно зробити більше.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні