Категорія
Новини
Дата

ЄС вводить обмеження щодо продукції металургійних компаній РФ та інвестицій в енергосектор. Європа підготувала четвертий пакет санкцій

Європейський союз підготував четвертий пакет санкції проти Росії через її вторгнення в Україну. Про це йдеться у заяві президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, йдеться у повідомленні на офіційному сайті Єврокомісії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Євросоюз позбавить Росію привілейованого статусу на європейських ринках. Це скасує переваги, якими користується Росія як член СОТ, йдеться у повідомленні.
  • ЄС працюватиме над припиненням прав РФ на членство у провідних фінустановах, включно з МВФ та Світовим банком.
  • Міністри фінансів, юстиції та внутрішніх справ країн G7 наступного тижня скоординують робочу групу, яка працюватиме над санкціями проти приближених до Володимира Путіна осіб.
  • Європа стежитиме за тим, щоб російська держава та її еліта не могли використовувати криптоактиви для обходу санкцій.
  • ЄС також заборонить експорт будь-яких предметів розкоші до Росії.
  • Буде заборонено імпорт ключових товарів у металургійному секторі з РФ.
  • Єврокомісія також запропонує заборону на нові європейські інвестиції в енергетичний сектор Росії.

Контекст

Країни світу щоденно посилюють санкції проти Росії у відповідь на війну проти України. Байден оголосив про ембарго на поставку енергоресурсів із РФ. США відмовляються від російських нафти та газу, щоб не фінансувати «путінську машину війни». Велика Британія також заборонила імпорт російської нафти.

США заборонять імпорт російського алкоголю та морепродуктів, заявив президент США Джо Байден у пʼятницю, пише Bloomberg. США також забороняють постачання предметів розкоші до РФ та ускладнять купівлю високоякісних товарів у Сполучених Штатах російськими олігархами. До санкційних списків США будуть додані нові імена мільярдерів із РФ і членів їхніх сімей.

Байден також підписав указ, який забороняє продаж або постачання у будь-який інший спосіб доларових банкнот до Росії, йдеться у заяві Білого Дому.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні