Категорія
Новини
Дата

ЄС запровадив санкції проти компаній, за допомогою яких Дерипаска хотів вивести з-під санкцій $1,5 млрд

1 хв читання

Європейський союз 28 червня через війну РФ проти України вніс до санкційного списку компанії, за допомогою яких мільярдер Олег Дерипаска намагався вивести з-під санкцій $1,5 млрд. Також до списку потрапила велика російська транспортна компанія «Трансконтейнер». Про це пише російський «Інтерфакс» з посиланням на дані в Офіційному журналі ЄС.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Під санкції ЄС потрапили пʼять фізичних і стільки ж юридичних осіб із Росії.
  • До списку санкцій внесли ТОВ «Титул» та його власника Дмитра Бєлоглазова, а також АТ «Іліадіс» і Rasperia Trading Limited.
  • Санкції також запровадили проти компанії «Трансконтейнер» та її гендиректора Михайла Концерева.

Контекст

У червні 2023 року російський олігарх Олег Дерипаска узгодив із Дмитром Бєлоглазовим операцію з продажу заморожених акцій Дерипаски в австрійській компанії Strabag.

Протягом кількох тижнів після цього компанія «Титул» створила дочірню фірму з надання фінансових послуг «Іліадіс», що на початку 2024 року придбала російську інвестиційну холдингову компанію Rasperia Trading Limited, якій належали заморожені акції Дерипаски.

У такий спосіб Дерипаска намагався вивести заморожені акції з-під раніше введених санкцій.

До цього США заблокували все майно та активи Бєлоглазова, а також компаній «Іліадіс», Rasperia Treiding Limited і «Титул», які перебувають у США або у володінні американських громадян.

«Трансконтейнер» – найбільший у РФ оператор фітингових платформ. Парк контейнерів становить 141 000 одиниць, фітингових платформ – близько 41 000 одиниць. Компанія володіє 37 залізничними терміналами в Росії, ще трьома управляє у формі дочірніх і спільних підприємств.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд