Категорія
Новини
Дата

Європол допоможе ЄС виявляти активи, які потрапили під санкції. Операція «Оскар» триватиме рік

Європол розпочав операцію «Оскар». Її ціль – допомога країнам Євросоюзу в пошуку активів, які підпадають під санкції ЄС проти Росії, йдеться в заяві організації.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Європол підтримає фінансові розслідування країн-членів ЄС. Операція «Оскар» триватиме щонайменше рік. 
  • Вона буде проводитися спільно з Євроюстом і Європейською агенцією з прикордонної та берегової охорони Frontex.
  • Операція також спрямована на підтримку кримінальних розслідувань, що їх проводять країни-члени ЄС через обхід запроваджених ЄС торговельних та економічних санкцій, йдеться в заяві.

Контекст

Раніше США погрожували накласти санкції на осіб та компанії, які допомагають РФ обходити покарання через війну в Україні. США та ЄС неодноразово заявляли, що РФ спробує обходити чинні санкції, знайшовши альтернативні джерела фінансування чи скориставшись допомогою «лояльних» компаній. Щодо фізосіб, то ЄС вже включив криптовалютні гаманці, банки, валюти і трасти в своєму пʼятому пакеті санкцій проти Росії. Це має допомогти закрити потенційні лазівки для обходу санкцій.

РФ – світовий лідер за кількістю санкцій, які запровадили проти неї інші держави. Щодо Москви станом на 1 квітня запроваджено 8064 обмежувальні заходи, свідчать дані глобальної бази з відстеження санкційних обмежень Castellum.ai.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні