ФДМУ виставив на продаж хлібокомбінат під Чернівцями за майже 220 млн грн
Категорія
Новини
Дата

ФДМУ виставив на продаж хлібокомбінат під Чернівцями за майже 220 млн грн

1 хв читання

Фонд державного майна України виставив на приватизацію Неполоковецький комбінат хлібопродуктів у Чернівецькій області, повідомляє очільник ФДМУ Віталій Коваль. Стартова ціна об’єкта становить 217,4 млн грн.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти 

  • Онлайн-аукціон відбудеться 24 червня в електронній торговій системі «Prozorro.Продажі». 
  • Єдиний майновий комплекс знаходиться у селищі Неполоківці, що за 27 км від Чернівців.
  • Хлібокомбінат є діючим і виробляє продукти борошномельно-крупʼяної промисловості. Коваль зазначив, що підприємство має потужну виробничу базу та значний потенціал розвитку.
  • До складу обʼєкта входять виробничі, складські, адміністративні та допоміжні будівлі площею майже 42 000 кв. м. А також 24 одиниці транспорту і спецтехніки та понад 1200 одиниць обладнання та інших активів.
  • За словами очільника ФДМУ, в обʼєкта є готова інфраструктура, вигідне розташування поблизу кордонів з ЄС та гарантований попит на внутрішньому і зовнішніх ринках, оскільки галузь переробки зерна має стратегічне значення.

Контекст

У 2024 році ФДМУ має забезпечити надходження до держбюджету від продажу об’єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. Гроші мають надійти з продажів державних обʼєктів малої та великої приватизації, які проводитимуться через систему «Prozorro.Продажі». Аби досягти таких показників, Фонд держмайна планує цьогоріч виставити на онлайн-аукціони понад тисячу обʼєктів малої приватизації. Це активи балансовою вартістю до 250 млн грн. 

Раніше заступник голови фонду Сергій Симонов повідомив, що уже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 обʼєктах великої приватизації. У топі пропозицій: ОГХК, Демурінський ГЗК (санкційний актив), «Центренерго», ОПЗ, готель «Україна», Ocean Plaza (санкційний актив), «Індар», Уманський лікеро-горілчаний завод.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні