Категорія
Новини
Дата

Фінляндія передасть Україні рекордну кількість військової техніки вартістю понад €400 млн

Фінляндія поставить в Україну чергову партію військової техніки на понад €400 млн. Президент країни ухвалив це рішення 19 січня за поданням фінського уряду, йдеться у пресрелізі Міноборони Фінляндії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Це вже 12-й пакет військової допомоги Україні. За словами міністра оборони Мікко Саволи, цього разу Фінляндія постачатиме Україні важку артилерію та боєприпаси.
  • Вартість пакета допомоги становить понад €400 млн. Загалом Фінляндія поставила Україні військову допомогу на €590 млн.
  • «Україна продовжує потребувати підтримки в обороні своєї території, і нинішній пакет оборонної техніки є однозначно найбільшим нині», – наголосив Савола.
  • Детальний склад допомоги, спосіб і терміни доставки не розголошуються. У Міноборони зазначили, що враховували як потреби України, так і ресурсний стан сил оборони Фінляндії.

Контекст

20 січня відбудеться восьма міжнародна зустріч у форматі «Рамштайн», на якій міжнародні партнери обговорять подальшу військову підтримку України й оголосять про надання ЗСУ нового озброєння. Традиційно зустріч представників оборонних відомств понад 50 країн світу пройде на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині.

Координаторами зустрічі виступлять голова Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони України Олексій Резніков.

Також відомо, що на полях саміту запланована двостороння зустріч Резнікова з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Резніков перед «Рамштайном» назвав три пріоритети України на цій зустрічі: протиповітряна оборона; озброєння, яке необхідне ЗСУ для наступу та ефективної деокупації тимчасово захоплених РФ територій України; підтримка системності постачання боєприпасів, а також обслуговування та ремонт пошкодженої техніки. 

Напередодні президент США Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні на $2,5 млрд. Він включатиме бронетехніку, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси для систем HIMARS і NASAMS та багато іншого озброєння.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні