Категорія
Новини
Дата

Компанію росіянина Шелкова продадуть на аукціоні. ФДМУ розпочинає приватизацію вилученого майна

Фонд державного майна 10 серпня проведе на Prozorro.Продажі аукціон із продажу аграрної компанії «Інвестагро», яка раніше належала російському мільярдеру, акціонеру титанової корпорації «ВСМПО-Авісма» Михайлу Шелкову. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ФДМУ. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Стартова ціна активу – 55 млн грн. Гарантійний внесок для участі у торгах – 11 млн грн.
  • За підсумками 2022 року «Інвестагро» отримала 3,7 млн грн чистого прибутку, у першому півріччі 2023 року – 7 млн грн збитку. 
  • За даними ФДМУ, «Інвестагро» має поточну кредиторську заборгованість 17,2 млн грн. У власності компанії 25 обʼєктів нерухомого майна та 12 транспортних засобів. 
  • «Інвестагро» орендує 204 земельні ділянки загальною площею майже 1326 га.
  • «Колишні російські активи будуть працювати на відбудову України та розвиток її економіки», – прокоментував старт приватизації голова ФДМУ Рустем Умєров.

Контекст

24 лютого цього року Кабмін передав в управління ФДМУ вилучені активи Шелкова. Серед них 100% ТОВ «Інвестагро», 100% ТОВ «ВСМПО Титан Україна»‎, 100% ТОВ «Демурінський ГЗК»‎, 100% ТОВ «Тай-Мінералс» тощо‎.

Уряд прийняв розпорядження на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 23 січня 2023 року та постанови Апеляційної палати цього ж суду від 3 лютого 2023 року про конфіскацію Демурінського ГЗК.

Суд застосував санкції щодо Шелкова через те, що він сприяв збройній агресії РФ проти України. 

Корпорація «ВСМПО-Авісма», яку контролює Шелков, поставляла титанову продукцію підприємствам військово-оборонної промисловості РФ, у тому числі в рамках контрактів на виконання державного оборонного замовлення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні