Категорія
Новини
Дата

Компанію росіянина Шелкова продадуть на аукціоні. ФДМУ розпочинає приватизацію вилученого майна

1 хв читання

Фонд державного майна 10 серпня проведе на Prozorro.Продажі аукціон із продажу аграрної компанії «Інвестагро», яка раніше належала російському мільярдеру, акціонеру титанової корпорації «ВСМПО-Авісма» Михайлу Шелкову. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ФДМУ. 

Ключові факти

  • Стартова ціна активу – 55 млн грн. Гарантійний внесок для участі у торгах – 11 млн грн.
  • За підсумками 2022 року «Інвестагро» отримала 3,7 млн грн чистого прибутку, у першому півріччі 2023 року – 7 млн грн збитку. 
  • За даними ФДМУ, «Інвестагро» має поточну кредиторську заборгованість 17,2 млн грн. У власності компанії 25 обʼєктів нерухомого майна та 12 транспортних засобів. 
  • «Інвестагро» орендує 204 земельні ділянки загальною площею майже 1326 га.
  • «Колишні російські активи будуть працювати на відбудову України та розвиток її економіки», – прокоментував старт приватизації голова ФДМУ Рустем Умєров.

Контекст

24 лютого цього року Кабмін передав в управління ФДМУ вилучені активи Шелкова. Серед них 100% ТОВ «Інвестагро», 100% ТОВ «ВСМПО Титан Україна»‎, 100% ТОВ «Демурінський ГЗК»‎, 100% ТОВ «Тай-Мінералс» тощо‎.

Уряд прийняв розпорядження на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 23 січня 2023 року та постанови Апеляційної палати цього ж суду від 3 лютого 2023 року про конфіскацію Демурінського ГЗК.

Суд застосував санкції щодо Шелкова через те, що він сприяв збройній агресії РФ проти України. 

Корпорація «ВСМПО-Авісма», яку контролює Шелков, поставляла титанову продукцію підприємствам військово-оборонної промисловості РФ, у тому числі в рамках контрактів на виконання державного оборонного замовлення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні