Категорія
Новини
Дата

Уряд передав конфісковані активи російського мільярдера Шелкова Фонду держмайна

Кабінет міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи російського мільярдера, акціонера титанової корпорації ВСМПО-Авісма Михайла Шелкова. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Серед конфіскованих активів 100% ТОВ «ВСМПО Титан Україна»‎, 100% ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат»‎, 100% ТОВ «Тай-Мінералс»‎, 100% ТОВ «Інвестагро»‎.
  • Крім того, конфісковані та передані фонду в управління склад рулонів нержавіючої стальної стрічки в Нікополі, комплекс будівель і споруд у смт Демурине (Дніпропетровська обл.), будинок у с. Новоандріївка (Дніпропетровська обл.), квартири в Одесі та Нікополі, стояночне місце в Одесі, 18 транспортних засобів тощо.
  • Уряд доручив ФДМУ забезпечити проведення приватизації або передачу в оренду цих активів. Отримані гроші зараховуватимуться до держбюджету.

Ключова цитата

«Фонд держмайна зосередиться на тому, щоб ефективно використовувати це майно для додаткових надходжень до держбюджету. Після ґрунтовного вивчення активів ми виставимо їх на приватизацію або здамо в оренду», – зазначив голова ФДМУ Рустем Умєров.

Контекст

Уряд прийняв розпорядження на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 23 січня 2023 року та постанови Апеляційної палати цього ж суду від 3 лютого 2023 року про конфіскацію Демурінського ГЗК.

Суд застосував санкції щодо Шелкова через те, що він сприяв збройній агресії РФ проти України. 

Корпорація ВСМПО-Авісма, яку контролює Шелков, поставляла титанову продукцію підприємствам військово-оборонної промисловості РФ, у тому числі в рамках контрактів на виконання державного оборонного замовлення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні