Категорія
Новини
Дата

Фонд співзасновників Uklon Nezlamni інвестував у ШІ-платформу з ризик-менеджменту Mantis Analytics

1 хв читання

Венчурний фонд Nezlamni, що інвестує в українські оборонні стартапи на ранній стадії, інвестує в $240 000 український стартап Mantis Analytics, який робить ШІ-платформу ризик-менеджменту. Про це Forbes повідомили у фонді.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти 

  • Фонд Nezlamni, орієнтований на українські стартапи в сфері оборонних технологій, оголосив про $240 000 інвестицій в Mantis Analytics. Це третя публічна угода фонду засновників сервісу онлайн-виклику авто Uklon, заснованого у червні 2024-го.
  • Інвестиція має прискорити вихід платформи Mantis на ринок США, зазначається в релізі. Вона є частиною раунду SAFE на стадії pre-seed.
  • Оцінку компанії у фонді не розголошують. 

Контекст 

Mantis Analytics був заснований Максимом Терещенком, Остапом Вихопенем і Антоном Тарасюком у 2022 році й еволюціонував з волонтерської ініціативи в стартап подвійного призначення. Платформа обробляє тисячі повідомлень та гігабайти даних зі ЗМІ, соцмереж, інформаційних платформ у режимі реального часу, виявляючи маніпуляції та фейки. Ці дані допомагають ефективніше протидіяти дезінформації і ворожій пропаганді.

Загальна сума публічно відомих інвестицій, які Mantis Analytics отримав з моменту заснування, – $400 000. Попередні інвестори стартапу – фонди Angel One та ZAS Ventures, йдеться у даних Crunchbase. Актуальну суму інвестицій в проєкт в Mantis Analytics не розкривають.

Влітку 2023-го засновники українського сервісу Uklon – Дмитро Дубровський, Вікторія Дубровська, Сергій Смусь та Віталій Дятленко – вирішили відійти від операційного управління і перейшли до ради директорів. Новим CEO компанії став Сергій Гришков

На початку червня 2024-го засновники Uklon оголосили, що запустили Nezlamni – венчурний фонд на $2 млн, що інвестує в українські оборонні стартапи на ранній стадії.

Першим проєктом у портфелі фонду став Buntar Aerospace – розробник розвідувальних ШІ-дронів, якого створили Іван Каунов і Катерина Безсудна. Друга інвестиція фонду – розробник дронів-саперів Ailand Systems.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд