Категорія
Новини
Дата

Forbes оцінює вартість знищеної ворожої техніки на Харківщині у понад $670 млн

Російські окупаційні війська розгромлені у Харківській області. За 6–11 вересня, за даними Генерального штабу, знищено 2850 окупантів та 590 одиниць техніки, вартість яких, за оцінкою Forbes, перевищує $670 млн

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Значну частину техніки було знищено в ході контрнаступу на Харківщині (яка саме – важко достеменно встановити). Втрати противника становили 86 танків та 158 бойових броньованих машин, 106 артилерійських систем, 159 автомобілів та 46 одиниць іншої техніки.
  • Найдорожча втрата противника – комплекс радіоелектронної боротьби «Москва-1» ($57 млн), який було знищено в Запорізькій області. На Харківщині ж окупанти втратили винищувач-бомбардувальник Су-34 ($36 млн) та контрбатарейну радіолокаційну систему «Зоопарк-1М» ($25 млн).
Forbes оцінює вартість знищеної ворожої техніки на Харківщині у понад $670 млн /Фото 1

За 6–11 вересня, за даними Генерального штабу, знищено 2850 окупантів та 590 одиниць техніки

Контекст

Розгром російських підрозділів, який Кремль непереконливо називає перегрупуванням, свідчить про те, що семимісячна війна в Україні, можливо, досягла переломного моменту, пише The Economist. Український контрнаступ у Харківській області явно захопив російське верховне командування зненацька. Наступ розпочався 6 вересня після інтенсивної дводенної артпідготовки. Першою метою українських військових стало оточення Балаклії. Наступні три дні мобільні підрозділи ЗСУ рвалися на схід та захопили важливий транспортний вузол Купʼянськ.

До 10 вересня українські сили оточили Ізюм – ще один великий центр, розташований неподалік Купʼянська. Більшість російських військ відступили на схід. Інтенсивні бої тривали до ранку 11 вересня. Карта, опублікована міністерством оборони Росії того ж дня, зазначає, що російські війська виведені практично з усієї Харківської області. Нова оборонна лінія РФ мала проходити річкою Оскол, але українські частини продовжують просуватися на схід.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні