Категорія
Новини
Дата

Французька Auchan припиняє інвестиції та поставки в РФ. «Ашан Україна» назвала це першим кроком

Французька торговельна мережа Auchan припиняє інвестиції та поставки в РФ, повідомила пресслужба компанії «Ашан Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під натиском звернень тисяч співробітників та десятків листів головний офіс ухвалив рішення припинити інвестиції та поставки в РФ, заявила «Ашан Україна». «Це лише перший крок, але ми налаштовані боротися далі», – йдеться у повідомленні компанії у Facebook.
  • Очікується, що в РФ не будуть відкриватись нові магазини та ремонтуватися існуючі; не буде здійснюватися підтримка ІТ-технологій, проєктів та не оновлюватиметься ключове програмне забезпечення; не будуть постачатися імпортні товари в РФ – а це 90% асортименту одягу, взуття, товарів для дому, текстилю.
  • Магазини в РФ вже зараз збиткові. Вищезазначені санкції призведуть до катастрофічного падіння товарообігу, сплати податків та високої вірогідності банкрутства, заявляють в «Ашан Україна».

Контекст 

На російський ринок припадає 10% світових продажів Auchan, це – €3,2 млрд виторгу. Компанія має в РФ 231 магазин. Гендиректор Auchan Ів Клод раніше заявив, що мережа продовжить роботу в РФ, оскільки «діє в інтересах цивільного населення».

Компанія «Ашан Україна» отримала регрес у товарообігу 50%, а очікувані збитки – 150 млн грн за березень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні