Категорія
Новини
Дата

Гендиректор Nvidia Дженсен Хуанг у червні продав акції на $169 млн після стрибка капіталізації виробника чипів

1 хв читання

Генеральний директор Nvidia Corp. Дженсен Хуанг у червні продав акції на суму близько $169 млн, що стало його найбільшим прибутком за один місяць, пише Bloomberg. Згідно з документами, серію транзакцій було виконано відповідно до плану, прийнятого ще у березні. 

Високопродуктивні процесори Nvidia відіграють центральну роль у боротьбі за домінування в сфері штучного інтелекту. За останній рік ринкова вартість компанії стрімко зросла.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Продаж Хуангом 1,3 млн акцій відбувся протягом місяця, коли ринкова вартість Nvidia вперше перевищила $3 трлн. Це на короткий час зробило її найдорожчою компанією у світі та вивело 61-річного Хуанга до групи надбагатих людей зі статками понад $100 млрд.
  • Домінуюча частка Nvidia на ринку високопродуктивних прискорювачів зробила її одним із найбільших бенефіціарів ШІ лихоманки. Завдяки зростанню акцій більш ніж на 150% з початку року чистий капітал Хуанга збільшився більш ніж удвічі – на $63,7 млрд – за останні шість місяців. Співзасновник компанії зараз посідає 13-е місце в індексі мільярдерів Bloomberg зі статками $107,7 млрд.
  • Він не єдиний інсайдер, який продає акції. Керівники та директори компанії продали акції на суму понад $700 млн у першій половині цього року.
  • Хуанг перевів у готівку майже $1,1 млрд акцій з початку 2020 року, включаючи продаж в червні. Додаткові документи показують, що він планує продовжити продаж акцій і у липні.

Контекст

Хуанг став співзасновником компанії в 1993 році та допоміг перетворити її з виробника графічних чипів для відеоігор на домінуючого зараз постачальника прискорювачів для навчання програмного забезпечення ШІ.

Попит на процесори штучного інтелекту Nvidia, які вважаються набагато кращими за пропозиції конкурентів, призвів до обмеження їхньої пропозиції, і багато інвесторів розглядають Nvidia як найбільшого переможця на сьогодні від бурхливого розвитку штучного інтелекту.

Ринкова вартість компанії зросла з $1 трлн до $2 трлн усього за девʼять місяців у лютому, а в червні вона досягла $3 трлн.

З моменту свого прогнозу про різке зростання, зроблене близько року тому, компанія послідовно перевершувала високі очікування Волл-стріт щодо виручки та прибутку. У травні керівники Nvidia заявили, що попит на її ШІ-чипи Blackwell може перевищити пропозицію «вже наступного року».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд