Категорія
Новини
Дата

Гетманцев просить Кабмін дозволити збільшення до 180 днів терміну повернення валютної виручки аграріїв

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев надіслав до Кабміну лист із пропозицією збільшити строки повернення валютної виручки аграріїв до 180 днів. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Сьогодні відбулася нарада за участю представників НБУ та Кабміну щодо можливості збільшення термінів повернення валютної виручки аграріїв з 90 до 180 днів.
  • За словами Гетманцева, під час наради позиції розділилися на тих, хто категорично «за збільшення» і тих, хто «не заперечує». «Проти» не було нікого.
  • «За наслідками наради направив лист КМ. Очікуємо рішення», – написав нардеп.

Контекст

Восени минулого року голова НБУ Андрій Пишний заявляв, що компанії-експортери не повернули до України близько $8 млрд валютної виручки. За його словами, є експортери, які намагаються взагалі виручку не повертати. «На мою думку, це питання державного значення, особливо в умовах війни», – наголосив очільник НБУ. 

У листопаді НБУ за зверненням Кабміну ухвалив рішення про зменшення терміну до 90 днів

3 квітня Гетманцев повідомив, що до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики звернулися кілька асоціацій аграрного бізнесу щодо «необґрунтованого зменшення терміну повернення валютної виручки до 90 днів». За його словами, це рішення не має позитивного впливу, вважають представники аграріїв. Крім того, від нього страждають «білі» експортери, які через звуження ринку ЄС змушені постачати зернові в Азію та Африку, де обʼєктивно строки розрахунків є довшими, пояснив нардеп. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні