Категорія
Новини
Дата

HIMARS, боєприпаси і броньовані машини. США готуються оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на $625 млн

Наступний пакет допомоги адміністрації президента США Джо Байдена на $625 млн для України включатиме чотири пускові установки HIMARS, боєприпаси, міни та протимінні машини, пише Reuters із посиланням на два джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Цей пакет, про який, як очікується, буде оголошено вже у вівторок, є першим з моменту підписання Росією чергової анексії української території.
  • Так, чотири пускові установки HIMARS та ракети до них, близько 200 автомобілів із протимінним захистом від засідок (MRAP), боєприпаси для гаубиць та міни можуть бути відправлені до України найближчими днями.
  • Згідно із повідомленням, це перший пакет уряду США на 2023 фінансовий рік, який наразі діє в рамках заходу щодо припинення дефіциту фінансування та дозволяє президенту Байдену використати до $3,7 млрд надлишків зброї для передачі Україні до середини грудня.

Контекст

7 квітня Сенат США схвалив законопроєкт про ленд-ліз для захисту демократії в Україні. Документ дозволяє спростити надання зброї країні. Це перша програма ленд-лізу США з часів Другої світової війни.

Про перший пакет військової допомоги США на $800 млн оголосили в середині березня, про наступний, також на $800 млн, – 13 квітня. Зокрема, він містить артилерійські системи, бронетранспортери, гелікоптери.

24 серпня Адміністрація президента США Джо Байдена надала додаткову військову допомогу Україні на суму $2,98 млрд, про це йдеться в заяві Білого дому. Допомога дасть змогу Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси й радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі.

Bloomberg повідомляє, що до допомоги Україні вже непомітно додали найточніший артилерійський снаряд Excalibur. Пентагон вже відправив Україні снаряд із GPS-наведенням, згідно з бюджетними документами, які підтверджують раніше неоголошену військову допомогу.

Минулого тижня США оприлюднили пакет озброєнь для України на суму $1,1 млрд, який включає 18 пускових установок HIMARS, супутні боєприпаси, різні типи систем протидії безпілотним літальним апаратам та радіолокаційні системи.

США готові підтримувати фінансову систему України на $1,5 млрд щомісяця, поки триває війна проти Росії, і закликають європейських союзників до аналогічних дій, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Пентагон готується переглянути те, як США та їхні союзники навчають та оснащують українську армію. За словами кількох військових та представників адміністрації президента США, систему буде передано під єдине нове командування, що базується в Німеччині, його очолить високопоставлений генерал США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні