Категорія
Новини
Дата

США готують новий пакет військової допомоги Україні на $1,1 млрд

Найближчим часом США оголосять про нову військову допомогу для України, заявили офіційні особи США. Вашингтон наразі очікує на результати псевдореферендумів, які РФ проводить на окупованих українських територіях, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Пакет включатиме пускові установки HIMARS, супутні боєприпаси, різні типи систем боротьби з безпілотниками і радіолокаційні системи, а також запасні частини, навчання і технічну підтримку, повідомило джерело.
  • Озброєння закуповуватимуть у виробників, а не братимуть із запасів армії США.
  • Вашингтон готує новий пакет санкцій проти Росії, якщо Москва анексує українські території після оголошення результатів псевдореферендуму. Президент Джо Байден засудив референдуми та пообіцяв, що Сполучені Штати ніколи не визнають їхні результати.
  • Загалом Штати надали Україні військову допомогу на суму більш як $15 млрд через вторгнення Росії.
  • Видання The Hill пише, що Сенат США ухвалив законопроєкт про тимчасове фінансування, щоб уникнути часткового припинення роботи уряду наприкінці цього тижня, – масштабний захід, який надасть Україні $12,4 млрд. Тепер законопроєкт мають проголосувати у Палаті представників перед тим, як він піде на підпис президенту США Джо Байдену.
  • Глава фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія повідомив, що із загальної суми – $7,8 млрд буде закладено на оборону, а $4,5 млрд піде на пряму бюджетну підтримку України.
  • За інформацією CNN, Адміністрація президента США просить Конгрес додатково виділити Україні $35 млн на ядерну безпеку, допомогу має бути надано в рамках короткострокового фінансування.

Контекст

20 вересня стало відомо, що у Кремлі планують провести фейкові референдуми про входження окупованих територій України до складу Росії з 23 по 27 вересня.

США ніколи не визнають анексії Росією частини окупованих територій України та змусять Москву платити ціну, якщо вона спробує це здійснити, заявив напередодні радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ, про це він сказав у своєму зверненні до росіян. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів. За даними ЗМІ, йдеться про 1 млн осіб.

Лідери ЄС можуть ухвалити новий пакет санкцій проти Росії під час зустрічі в Празі 6–7 жовтня, повідомило раніше Reuters із посиланням на джерела в дипломатичних колах. У відповідь на «ядерну риторику» президента РФ Путіна та оголошення мобілізації ЄС розглядає можливість обмеження цін на нафту, посилення обмежень на експорт високотехнологічних товарів до РФ та посилення санкцій проти окремих осіб. Напередодні стало відомо, що ЄС може відтермінувати рішення про обмеження цін на російську нафту.

Україна ж закликала Європейський союз запровадити жорсткі економічні санкції проти Росії, а не персональні, щоб покарати країну за організацію фейкових референдумів в окупованих регіонах. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні