Інтернет від Starlink працюватиме в Україні незалежно від фінансування /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Інтернет від Starlink працюватиме в Україні незалежно від фінансування Міноборони США – Ілон Маск

Інтернет від Starlink працюватиме в Україні незалежно від фінансування Фото Shutterstock

Компанія SpaceX продовжить надавати Україні супутниковий інтернет Starlink незалежно від рішення Міноборони США щодо фінансування проєкту. Про це засновник компанії Ілон Маск написав у Twitter.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ще до того, як Міноборони прийшло з відповіддю, я сказав Михайлу Федорову, що SpaceX не відключить Starlink, навіть якщо Міноборони відмовиться надавати фінансування», – написав Маск.
  • У відповідь віцепремʼєр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підтвердив слова мільярдера. «Перед усіма розмовами про фінансування ви підтвердили мені, що в будь-якому випадку забезпечите роботу Starlinks в Україні. Це було критично важливо для України. Ми вдячні вам!» – написав Федоров.

Контекст

У вересні SpaceX Ілона Маска надіслала листа до Пентагону, що більше не може фінансувати Starlink для України. Компанія оцінила потребу в фінансуванні в $120 млн до кінця 2022-го і $400 млн – у наступному році.

Ілон Маск підтвердив, що SpaceX хоче відмовитися від фінансування Starlink в Україні. Він додав, що виконує «рекомендації експосла України в Німеччині Мельника – «йти до біса».

Наступного дня Маск у Twitter написав, що компанія все-таки продовжить фінансування Starlink в Україні. «Чорт з ним… попри те, що Starlink досі втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжуватимемо фінансувати уряд України безплатно», – написав засновник SpaceX.

За словами Маска, SpaceX втрачає по $20 млн на місяць на обслуговуванні Starlink в Україні, проте не буде відмовлятися від надання послуг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні