Категорія
Новини
Дата

Іспанія запустила найбільшу в Європі сонячну електростанцію

Іспанський виробник та постачальник електроенергії Iberdrola запустив найбільшу в Європі сонячну електростанцію на заході країни. Іспанія збільшує виробництво відновлюваної енергії, щоб скоротити залежність від викопного палива, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Іспанія, як одна з найбільш сонячних країн Європи, зробила ставку на зростання виробництва сонячної енергії, щоб зменшити залежність від нестабільних товарних ринків, водночас допомагаючи очистити енергетичний баланс.
  • Станція у регіоні Естремадура, до якої входять близько 1,5 млн сонячних панелей, вироблятиме достатньо електроенергії для постачання у понад 334 000 будинків, повідомили у Iberdrola. 
  • Сонячна електростанція вже підключена до мережі і поступово нарощуватиме виробництво, доки не запрацює на повну потужність протягом наступних чотирьох тижнів.

Контекст

Іспанія прагне до кінця десятиліття отримувати майже три чверті своєї електроенергії з відновлюваних джерел енергії порівняно з приблизно 47% минулого року.

Наразі ця електростанція навряд чи вплине на ціни на електроенергію, але якщо Іспанія продовжить масштабувати відновлювані джерела енергії для досягнення своїх цілей до 2030 року, ціни на електроенергію знизяться, йдеться у повідомленні.

У короткостроковій перспективі угоди Iberdrola про купівлю електроенергії з бізнес-клієнтами, включаючи Danone SA, Bayer AG та PepsiCo Inc., допоможуть захистити їх від ринкових цін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні