Категорія
Новини
Дата

Італія запровадила дозвіл на річне проживання для біженців з України

Уряд Італії запровадив для біженців з України дозвіл на проживання терміном на один рік. Відповідний указ підписав премʼєрміністр Італії Маріо Драгі, пише Euractiv.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Біженці з України отримають доступ до медичного обслуговування, ринку праці, освіти та ряду соціальних пільг, йдеться у документі.
  • Дозвіл на проживання українцям видаватимуть поліцейські управління.
  • Керівник цивільного захисту Фабриціо Курсіо також підписав контракт зі спецфондом, який передбачає щомісячний внесок у €300 на кожного біженця з України протягом максимум трьох місяців.
  • Указ слідує за рішенням саміту Європейської ради щодо режиму тимчасового захисту. Йдеться про громадян України та третіх країн, які користуються міжнародним захистом, а також членів їхніх сімей, пише видання.

Контекст

У березні глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель закликав мобілізувати «всі ресурси» Євросоюзу, щоб допомогти країнам, які приймають біженців з України, включаючи сусідні Польщу та Румунію. За його оцінкою, ЄС зможе прийняти до 5 млн українських біженців, якщо російські бомбардування України продовжаться.

Під час зустрічі президента США Джо Байдена з європейськими лідерами у Брюсселі обговорювалося, що США планують прийняти до 100 000 українців, які втікають від війни.

28 березня міністри внутрішніх справ ЄС обговорили в Брюсселі спільну політику щодо біженців з України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні