Категорія
Новини
Дата

«Касир у месенджері». В Україні запустили сервіс прийому платежів і обліку товарів у Telegram-чатботі

Фінтех-стартап «Онлайн Каса» у партнерстві з Visa запроваджують новий сервіс, який інтегрує прийом оплат через смартфон у месенджер. Це рішення дозволить підприємцям приймати безготівкові платежі та проводити облік товарів у Telegram-чатботі, йдеться у пресрелізі Visa.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Крім безготівкових платежів у чат-боті «Онлайн Каса» можна реєструвати пРРО в податковій і вести повноцінну бухгалтерську звітність: обліковувати товари та відслідковувати залишки, під’єднати фіскалізацію, генерувати чеки на купівлю чи оплату послуг, а також виконувати службове внесення та службове вилучення, автоматично формувати Z-звіт.
  • Платіжне рішення підходить мікро- та малим бізнесам (салонам краси, СТО, прибудинковим крамницям тощо), які до цього приймали лише готівку, але нині бажають скористатися можливостями та перевагами електронної комерції. Також новий сервіс доцільно використовувати підприємцям, які лише планують відкрити свою справу з невеликим стартовим капіталом, зазначають розробники. 
  • «Ще ніколи приймати оплати не було так легко: достатньо лише взяти смартфон і відкрити месенджер», – зазначив Олександр Стельмах, старший директор Visa з цифрових рішень в Україні, Грузії, країнах СНД і Південно-Східної Європи.
  • «Наша команда у партнерстві з Visa створила безкомпромісно просте та функціональне робоче місце касира прямо в мобільному месенджері. Переваги такого рішення є очевидними: доступність, мобільність, низький поріг входження», – прокоментувала співзасновниця та директорка українського фінтех-стартапу «Онлайн Каса» Яніна Убоженко. 

Контекст

Платіжне рішення працюватиме на основі технології Visa Tap to Phone, яка дозволяє смартфонам з ОС Android та NFC-чипом слугувати платформою для приймання безконтактної карткової оплати подібно до звичайних платіжних POS-терміналів. Новий сервіс має такі самі надійні протоколи захисту, як і стандартні POS-системи, й побудований на базі міжнародного стандарту оплати чипованими картками EMV, який генерує унікальну криптограму для кожної транзакції, заявляють у Visa.

ПриватБанк та платіжна система Visa наприкінці 2021 року повідомили про запуск в Україні рішення «Термінал» на основі Tap to Phone. Ця технологія дає можливість перетворити смартфон або планшет на POS-термінал.

У лютому 2022 року компанія Apple представила нову функцію для iPhone під назвою Tap to Pay. Вона перетворює смартфон на термінал для приймання платежів по системах Apple Pay. Tap to Pay працюватиме тільки на iPhone XS та новіших моделях. Функція буде доступна поки що лише в США. Компанія працює над функцією з 2020 року. Тоді вона придбала канадський стартап Mobeewave за $100 млн, який пропонував аналогічну технологію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні