Категорія
Новини
Дата

Казахстан транспортуватиме вантажі та нафту до Європи через Азербайджан. Країни створять транскаспійський транспортний маршрут

1 хв читання

Казахстан має намір транспортувати вантажі та нафту до Європи через Азербайджан. Країни обговорили можливість створення СП для розвитку міжнародного Транскаспійського транспортного маршруту, пише vlast.kz.

Ключові факти

  • 9 березня делегація Казахстану на чолі з головою правління компанії «Самрук-Казина» Алмасадамом Саткалієвим зустрілися в Баку з урядовцями та головами великих компаній Азербайджану для обговорення створення СП для розвитку Транскаспійського транспортного маршруту, пише видання.
  • Сторони відзначили потенціал співпраці у сфері транспортування нафти через Азербайджан та обговорили уніфікацію транспортних тарифів коридором, синхронізацію митних процедур для збільшення обсягів вантажоперевезень міжнародними транспортними коридорами, що проходять через країни.
  • За підсумками зустрічі було підписано протокол про створення СП та здійснення транспортно-логістичної діяльності між АТ «Самрук-Казина» та Міністерством цифрового розвитку та транспорту Азербайджану.

Контекст

Казахстанський бізнес підіймає питання про вихід з ЄврАзЕСу. 2 березня казахський підприємець, співвласник компанії Kusto Group Канат Копбаєв звернувся до бізнес-спільноти, уряду та глави держави, попросивши про допомогу через припинення багатьма іноземними компанями прийому казахстанських вантажів через війну РФ з Україною. Близько 90% вантажів Казахстан транспортував через РФ.

3 березня російський бізнесмен Олег Дерипаска заявив, що на Росію чекає найжорстокіша економічна криза мінімум на три роки через її війну з Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні