Категорія
Новини
Дата

«Кернел» домовився про відстрочку погашення боргів за євробондами на $600 млн

Агропромисловий «Кернел» підписав угоду зі своїми кредиторами, зокрема з Natixis, ING, EBRD та EIB, про звільнення від погашення до 30 червня 2023 року двох траншів гарантованих облігацій по $300 млн кожен зі ставкою 6,5% погашення, відповідно, у 2024-му та 2027-му рр. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення холдингу на Варшавській фондовій біржі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Причиною відстрочення платежів за боргами в компанії назвали складнощі, повʼязані з російським вторгненням в Україну, а також із логістикою при постачанні зерна та олії.
  • У «Кернел» наголосили, що компанія продовжить виплачувати проценти, що нараховуються за кредитами, відповідно до умов кредитних договорів.
  • Відстрочення виплати кредиту забезпечить необхідну фінансову стабільність для роботи за умов вторгнення РФ в Україну, йдеться в заяві.
  • Крім того, зазначається, що холдинг продовжуватиме аналізувати наслідки російської агресії в країні та інформуватиме всі зацікавлені в його діяльності сторони про оновлення та зміни в умовах роботи.

Контекст

Найбільшим співвласником «Кернела» через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 39,3%. 

До війни «Кернел» посідав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%). Він також був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні. Крім того, холдинг займався вирощуванням іншої агропродукції та її реалізацією.

У 2022 фінансовому році холдинг отримав $41 млн чистого збитку проти $506 млн чистого прибутку в попередньому фінансовому році. Виторг агрохолдингу скоротився на 5% – до $5,3 млрд, а показник EBITDA скоротився в 3,7 раза – до $220 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні