Категорія
Новини
Дата

Китай готовий відігравати конструктивну роль у врегулюванні ситуації в Україні шляхом переговорів — заява посольства

Китай готовий посилити обміни та взаємодії з різними сторонами і надалі відігравати конструктивну роль у врегулюванні кризи мирним шляхом і переговорами. Про це сказав член Держради, міністр закордонних справ КНР Ван Ї в розмові з главами МЗС Франції та Італії, пише «Інтерфакс Україна» з посиланням на заяву посольства Китаю в Україні.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Ван Ї повторив заяву голови КНР Сі Цзіньпіна про те, що варто поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх держав, повністю дотримуватись цілі та принципів Статуту ООН, уважно ставитися до законних занепокоєнь усіх країн у сфері безпеки та підтримувати всі зусилля, які сприяють мирному врегулюванню кризи.
  • РФ та Україна провели три раунди переговорів, і хоча між двома сторонами все ще є очевидні розбіжності, з кожними переговорами сподівання на мир збільшуватиметься, сказав Ван Ї. 
  • Китай сподівається, що міжнародне співтовариство й надалі заохочуватиме і підтримуватиме російсько-українські переговори і створюватиме для цього необхідні умови.

Контекст

Китай не підтримав США, Європу та інші країни, які запровадили санкції проти Росії після її вторгнення в Україну. Китай заявляє, що слід поважати суверенітет та територіальну цілісність усіх країн, але санкції створюють нові проблеми та підривають процес політичного врегулювання.

Росія намагається використовувати взаємини із Китаєм для мінімізації впливу санкцій. 

Ван Ї в понеділок назвав РФ «найважливішим стратегічним партнером Пекіна» і додав, що звʼязки з Москвою є «одними з найважливіших двосторонніх відносин у світі».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні