Категорія
Новини
Дата

Китайський ШІ-стартап Baichuan залучив $300 млн. Серед інвесторів – Alibaba і Tencent

Китайський стартап Baichuan, який займається розробками в галузі штучного інтелекту (ШІ), залучив від інвесторів $300 млн, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Серед інвесторів – техногіганти Alibaba та Tencent. Раніше Baichuan залучив кошти від виробника смартфонів Xiaomi, заявили в компанії. 
  • За даними джерел Reuters, залучити інвестиції ШІ-стартапу допомагав венчурний фонд Shunwei Capital гендиректора та засновника Xiaomi Лея Цзюня.
  • Baichuan одним із перших отримав дозвіл влади Китаю на запуск свого чат-бота, який став доступним у серпні.

Контекст

Стартап Baichuan заснований у 2023 році колишнім засновником пошукової системи Sogou Ваном Сяочуанем. Компанія займається розробкою великих мовних моделей (LLM).

Одна з них – Baichuan-13B. Це LLM з 13 млрд параметрів, навчена на наборі даних із 1,4 трлн токенів. Модель може генерувати текст, перекладати мови, писати різні види творчого контенту та відповідати на запитання в інформативному режимі.

Baichuan-13B доступна безкоштовно для вчених і розробників, які отримали офіційний дозвіл на її використання в комерційних цілях.

Baichuan швидко розвивається. До цього компанія залучила фінансування в розмірі $50 млн від групи бізнес-ангелів. Компанія планує випустити ще потужнішу LLM до кінця 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні