Категорія
Новини
Дата

Колишній CEO Parimatch увійшов у раду директорів найстарішої української криптобіржі Kuna

1 хв читання

Група компаній Kuna, що заснувала найстарішу українську криптобіржу, призначила колишнього керівника бетінгової компанії Parimatch Максима Ляшка членом ради директорів. Про це Forbes повідомила пресслужба Kuna.

Ключові факти

  • Максим Ляшко стане директором Ради директорів та очолить Комітет з питань регулювання та управління Kuna.
  • Засновник Kuna Михайло Чобанян продовжить своє керівництво як Голова Ради директорів та генеральний директор групи компаній. 
  • Як зазначається у пресрелізі, це призначення є стратегічним кроком, оскільки Kuna працює над проєктом Layer2State — побудова цифрової національної інфраструктури без географічних кордонів. 
  • Також компанія готується до масштабування та глобальної експансії й відкриває європейське представництво у Брюсселі, столиці Бельгії.

Контекст

У 2021-му Ляшко був co-CEO бетінгової компанії Parimatch і відповідав за комунікації, юристів та фінанси. З квітня 2022-го керував холдингом Parimatch в Україні й світі, а взимку 2023-го став керівним партнером Energame, компанії, яка управляє активами Parimatch.

У березні 2023-го президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти Parimatch. 12 березня «Паріматч» припинила операційну діяльність.

У грудні 2023-го акціонери Energame звільнили Максима Ляшка з посад керівного партнера та CEO групи компаній Parimatch. Нині Ляшко є стратегічним директором Україно-швейцарської бізнес Асоціації (USBA).

Заснована у 2014-му біржа Kuna – першопроходець українського крипторинку. Навесні 2021-го Forbes оцінював стартап із близько $220 млн річного обороту у крипті у $50–100 млн. 

У квітні 2023-го засновник Kuna Чобанян оголосив, що повертається на пост CEO після того, як у 2018-му віддав керівництво проєктом Семену Каплоушенку. Тоді Чобанян планував запустити криптобанкінг — програмні рішення для операцій з криптовалютами, заточені під європейське законодавство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні