Категорія
Новини
Дата

Колишній CEO Parimatch увійшов у раду директорів найстарішої української криптобіржі Kuna

Група компаній Kuna, що заснувала найстарішу українську криптобіржу, призначила колишнього керівника бетінгової компанії Parimatch Максима Ляшка членом ради директорів. Про це Forbes повідомила пресслужба Kuna.

Ключові факти

  • Максим Ляшко стане директором Ради директорів та очолить Комітет з питань регулювання та управління Kuna.
  • Засновник Kuna Михайло Чобанян продовжить своє керівництво як Голова Ради директорів та генеральний директор групи компаній. 
  • Як зазначається у пресрелізі, це призначення є стратегічним кроком, оскільки Kuna працює над проєктом Layer2State — побудова цифрової національної інфраструктури без географічних кордонів. 
  • Також компанія готується до масштабування та глобальної експансії й відкриває європейське представництво у Брюсселі, столиці Бельгії.

Контекст

У 2021-му Ляшко був co-CEO бетінгової компанії Parimatch і відповідав за комунікації, юристів та фінанси. З квітня 2022-го керував холдингом Parimatch в Україні й світі, а взимку 2023-го став керівним партнером Energame, компанії, яка управляє активами Parimatch.

У березні 2023-го президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти Parimatch. 12 березня «Паріматч» припинила операційну діяльність.

У грудні 2023-го акціонери Energame звільнили Максима Ляшка з посад керівного партнера та CEO групи компаній Parimatch. Нині Ляшко є стратегічним директором Україно-швейцарської бізнес Асоціації (USBA).

Заснована у 2014-му біржа Kuna – першопроходець українського крипторинку. Навесні 2021-го Forbes оцінював стартап із близько $220 млн річного обороту у крипті у $50–100 млн. 

У квітні 2023-го засновник Kuna Чобанян оголосив, що повертається на пост CEO після того, як у 2018-му віддав керівництво проєктом Семену Каплоушенку. Тоді Чобанян планував запустити криптобанкінг — програмні рішення для операцій з криптовалютами, заточені під європейське законодавство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні