Категорія
Новини
Дата

Колишній завод Renault у Москві перейменували на «Москвич»

Російське ЗАТ «Рено Росія» перейменували на АТ «Московський автомобільний завод Москвич», пише РБК з посиланням на дані ЄДРЮО. Зміни до реєстру внесли 3 червня.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Крім зміни назви у реєстрі зафіксовано й зміну керівника – замість Яна Птачека ним став заступник голови дептрансу Дмитро Пронін. 
  • Співвласником компанії є ТОВ «Центр розвитку технологій», який через АТ «Особлива економічна зона «Зеленоград» контролюється департаментом майна Москви.

Контекст

Виробництво на заводі компанії в Москві було зупинено спочатку наприкінці лютого на тиждень через перебої з постачанням комплектуючих, наприкінці березня Renault оголосила про зупинення діяльності в РФ.

У середині травня російські активи французької Renault перейшли державі та уряду Москви. Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що на заводі відновлять виробництво автомобілів під маркою «Москвич»

«Ведомости» писали, що на потужностях автозаводу, що звільнилися, можуть почати випускати китайські автомобілі.

Загалом Renault мав три заводи у Росії, а частка російського ринку становила 8% у загальному виторгу компанії. Renault збирає у Росії кросовери Duster, Arkana та Kaptur, а також позашляховик Nissan Terrano.

Ринок РФ є другим за обсягом для Renault. Наприкінці минулого року компанія оцінювала російський бізнес у $2,4 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні