Категорія
Новини
Дата

Курс долара на чорному ринку опустився нижче 40 грн

У середу, 3 серпня, курс долара на готівковому ринку подешевшав на 20 копійок у купівлі та на 60 копійок – у продажу, свідчать дані сайту Мінфін. На чорному ринку курс долара опустився нижче психологічної позначки в 40 грн: у покупці долар подешевшав на 78 копійок, а у продажу – на 83 копійки (на 15:00).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На готівковому ринку котирування гривні до долара становлять 39,30–40,20. Євро купують за 39,70 грн, продають по 41,00 грн.
  • За даними валютного аукціону, на чорному ринку долар торгується за 39,20–39,80 грн, а євро – 39,50−40,30 грн.

Контекст

НБУ з 9:00 21 липня скорегував офіційний курс гривні до долара США на 25%, до 36,5686 грн за $1. Причиною регулятор називає падіння економіки та зміцнення долара до інших валют. В НБУ заявляють, що такий крок дасть змогу збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення й підтримати стійкість економіки в умовах війни. Офіційний курс гривні до долара США й надалі залишається фіксованим, заявили в Нацбанку. Після цього роздрібні курси перетнули позначку у 40 грн/$. 

29 липня НБУ оприлюднив нові вимоги щодо діяльності низки небанківських фінансових установ, які працюють із готівковою валютою. Таким чином обмінникам заборонили використовувати табло з курсом іноземних валют. У НБУ пояснили, що прагнуть мінімізувати фактор спекуляцій на валютному ринку та створити по-справжньому конкурентне середовище.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні