Менше наступів та більш статичні лінії оборони. У британській розвідці спрогнозували, як зима вплине на хід війни в Україні /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Менше наступів та більш статичні лінії оборони. У британській розвідці спрогнозували, як зима вплине на хід війни в Україні

Getty Images

Зима принесе зміну умов війни як для російських, так і українських сил. Зміни світлового дня, температури і погоди створять проблеми для солдатів, йдеться у звіті розвідки Великої Британії. Будь-які рішення, які ухвалить російський Генштаб, будуть частково продиктовані настанням зими.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Світловий день скоротиться до менше ніж 9 годин на день порівняно з 15-16 годинами в розпал літа. Зазначається, що це призводитиме до меншої кількості наступів та більш статичним лініям оборони.
  • Середня найвища температура знизиться з 13 градусів за Цельсієм у вересні-листопаді до нуля у грудні-лютому. 
  • Військові, які не мають зимового одягу та житла, з високою ймовірністю постраждають від обмороження.
  • Крім того, вікно «золотої години», протягом якого потрібно врятувати важкопораненого солдата, скорочується приблизно вдвічі, що значно збільшує ризик контакту з ворогом.
  • Також збільшиться кількість опадів, швидкість вітру та снігопадів, все це створить додаткові проблеми для і так низького морального духу російських військ, а також ускладнить технічне обслуговування зброї і техніки.
  • «Основні вправи, такі як чищення зброї, мають бути адаптовані до умов, і зростає ризик несправності зброї», – кажуть у розвідці.

 

Контекст

США і НАТО припускають, що Україна може розпочати переговори з РФ з позиції сили після того, як українська армія звільнить Херсон, пише італійська La Repubblica. Вашингтон нібито передав таке повідомлення Брюсселю і вселяє цю думку Києву.

Нещодавно командувач Обʼєднаного угруповання військ у вторгненні Росії в Україну Сергій Суровікін доповів міністру оборони РФ Сергію Шойгу про необхідність виведення військ з правого берега Дніпра, відповідно, залишити Херсон.

Втрата правого берега річки Дніпро поблизу Херсона, ймовірно, завадить Росії здійснити свій стратегічний план прокласти сухопутний коридор до Одеси, йшлося у попередньому зведенні британської розвідки.

11 листопада Міністерство оборони Росії оголосило, що на Херсонському напрямку всі підрозділи російських військ завершили відхід на лівий берег Дніпра. Це відбулося о 5 ранку. У соцмережах з’явилися відео, як захисники почали заходити у місто. ГУР закликало російських військових здаватися в полон. У Херсонській ОДА просять українців зачекати із поверненням на деокуповані території і звільнений Херсон.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні